Föreslå vem som ska få Hillesgårdspriset

Vem tycker du ska få nästa Hillesgårdspris? Du är välkommen att föreslå pristagare! Vi tar emot förslag året runt.

Vem som helst får föreslå mottagare av Hillesgårdspriset. Det är inte tillåtet att föreslå sig själv.

hillepriset-2016-kompass8-11

Beskriv varför du tycker att den du föreslår ska få Hillesgårdspriset. Skicka gärna med länkar, texter eller annat som visar vad den nominerade personen eller organisationen har bidragit med till omvärlden och samhället. Tänk på att beskriva tydligt, så att juryn som beslutar vem som ska få priset har ett bra underlag.

Mejla ditt förslag till nominera (a) hillesgardspriset.se, eller skicka brev till:

Stiftelsen Hillesgårdspriset
4452 Hillesgården
264 94 Klippan

Ange gärna ditt namn och dina kontaktuppgifter. Vill du inte det kan du vara anonym.

Tänk så här när du vill nominera en pristagare

Hillesgårdspriset handlar om kärlek och medmänsklighet. Prisets mission är att ”stärka tilltron till att människans kärleksfulla sidor har en avgörande betydelse för en konstruktiv framtida samhällsutveckling. Stiftelsen Hillesgårdspriset skall därför lyfta fram och belöna insatser och arbete som görs för att öka medmänsklighetens inflytande i världen.”

Prisets idé är alltså att belöna olika typer av insatser som handlar om kärlek och medmänsklighet omsatt i praktiken. Och för dig som skulle vilja nominera pristagare så finns det ett enkelt kriterium. Känn efter i ditt eget hjärta om du tycker att en viss person eller grupp, eller en organisation eller ett företag verkligen står för något – inte bara i teorin utan i praktiken – som är ett uttryck för kärlek och medmänsklighet. Det är hjärtats logik som gäller för det här priset. Så lita på ditt hjärtas bedömning när du noterat att något eller någon både uttrycker och arbetar för kärlek och medmänsklighet. Visst kan kärlek och medmänsklighet uttryckas på många olika sätt. Men krångla inte till det utan låt din hjärtkänsla och livserfarenhet avgöra saken.

Och när ditt hjärtas omdöme pekat ut en verkligt prisvärd person eller organisation så skriver du några enkla, rättframma och tydliga motiveringar för varför du anser att den du nominerar verkligen förtjänar priset. Och komplettera gärna med olika artiklar eller annat material som beskriver den nominerade personens eller organisationens verksamhet. Sedan är det juryns uppgift att ta ställning, så ju bättre din motivering är desto större är chansen att juryn går på din linje.

En jury utser pristagare

Stiftelsen Hillesgårdspriset har en särskild jury som beslutar vem som ska få priset, utifrån de förslag som kommit in.

I juryn ingår:

 • Karl-Erik Edris, juryns ordförande
 • Stina Balkfors
 • Fredrik Dolk
 • Karin Håkansson
 • Agneta Lagercrantz
 • Annika Laurén
 • Harry Lepistö
 • Lars G Linder
 • Daniel Lundqvist
 • Göran Pettersson
 • Eva Rydberg
 • Greger Sjögren

Bidra till medmänsklighet

Hillesgårdspriset finansieras av människors bidrag.

Ett litet Swish-bidrag gör stor skillnad!

Swisha till 123 137 66 80