Hillesgårdspriset 2015

2015_hillesgardspriset_218x ”Stumpenensemblen tilldelas 2015 års Hillesgårdspris för att den genom sin solidaritet och medmänsklighet inger sina utsatta medsystrar och medbröder hopp, och i handling visar att ”ingen är förlorad” och för att den genom sin scenkonst utgör ett viktigt och värdefullt inslag i Helsingborgs kulturliv.”

Läs här vad Helsingborgs Dagblad skrev om prisutdelningen.
Läs här vad Sören Sommelius skriver på sin blogg om Hillesgårdspriset 2015. (Länkarna öppnas i nya fönster.)

Fakta om Stumpenensemblen

Stumpenensemblen är en ideellt arbetande teatergrupp bestående av utslagna/hemlösa, andra amatörer och professionella. Namnet har man hämtat från sin första uppsättning, som var P C Jersilds ”Stumpen – en uteliggares äventyr”, som spelades i Helsingborg år 2000 i samband med en konferens om hemlöshet. Stumpenensemblen har genom åren gjort ett flertal stora produktioner och kabaréer.

Under april i år spelade man dramat ”Vargens Varning” på Folkets Hus i Helsingborg. Regissören Robert Lillhonga gjorde 2008 en film om ensemblens speciella arbete med titeln ”Stumpen – teater på liv och död”. Ensemblen firar sitt 15-årsjubileum under 2015. Mer om Stumpenensemblen (länken öppnas i nytt fönster).

Bidra till medmänsklighet

Hillesgårdspriset finansieras av människors bidrag.

Ett litet Swish-bidrag gör stor skillnad!

Swisha till 123 137 66 80